Sinterklaasactie 2016

De Sinterklaasactie 2016 was een succes en heeft heel veel leuke interactie opgeleverd. Het doel van deze Social Media Campagne was aandacht voor mediawijsheid en leesbevordering bij (jonge) kinderen. We hebben de Social Media Campagne vooral uitgevoerd via Facebook, waar deelnemers via een win-like-deel actie een gesigneerd exemplaar konden winnen van de Sinterklaasboeken 2016.

Sinterklaasactie 2016 - Gesigneerd boek

De boeken van auteurs Wesley Sneijder, Albert Verlinde en Katja Schuurman

De strijd om de scoorsteen  Sinterklaas en het geheim van de verdwenen wortels  Sammie en het reuzenmysterie

Curriculum van de Toekomst en leesbevordering – blog
We zijn gestart met kennisdeling over het Curriculum van de Toekomst en leesbevordering. Leesbevordering is belangrijk voor kinderen. Nu en in de toekomst. Lees erover in ons blog.

Openbare Bibliotheek Amsterdam – De perspresentatie en voorbereiding
Samen met Susan Dijkhuijsen was ik aanwezig bij de Sinterklaasboeken 2016 perspresentatie in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.
Deze bibliotheek promoot net als wij mediawijsheid bij kinderen en volwassen en heeft een compleet aanbod Mediawijs bij de OBA.

 

Openbare Bibliotheek Amsterdam – Het interview over leesbevordering
Als gecertificeerd Media Coach mocht ik een aantal vragen stellen aan de auteurs.
Wat zeggen Winston Gerschtanowitz, Albert Verlinde en Katja Schuurman over leesbevordering?

 

De LIVE verloting via Facebook
Op donderdag 1 december 2016 was de LIVE uitzending via facebook, waarbij onze dochter als assistent aanwezig was.

 

De winnaars
Alle winnaars hebben vervolgens via brievenbuspost de gesigneerde exemplaren van hun gekozen boek per brievenbuspost ontvangen, met een aantal leuke attenties erbij. Wij hopen dat zij een leuke sinterklaasavond hebben gehad.

De sinterklaasboeken is een actie van Jumbo, in samenwerking met Unilever. Bij aankoop van twee actieproducten krijgt de consument de komende drie weken een gratis boek. Dit is mede bedoeld om het lezen en voorlezen voor kinderen te bevorderen. Dit jaar zijn de boeken geschreven door Wesley Sneijder, Albert Verlinde en Katja Schuurman. Met dank aan Susan Dijkhuijsen voor de opname en montage van de video en het overige beeldmateriaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

Samen Sociaal Sterk

error: Content is protected !!